I det fynske folks tjeneste

Samråd om lukning af togstationer på Vestfyn

Venstre ønsker muligheden for et overhalingsspor på togstrækningen på Vestfyn undersøgt. Ministeren er ikke afvisende, men vil vente på en ekspert-redegørelse om togstrækningen.

01:35

01:28

1 af 3

Venstres medlem af Folketingets transportudvalg Lars Christian Lilleholt havde torsdag kaldt transportminister Henrik Dam Kristensen Soc.dem. i samråd om lukningen at togstationerne på Vestfyn.

- Har ministeren overvejet et alternativ til den påtænkte stationslukning, eksempelvis krydsningsspor, der skaber plads både til de vestfynske regionaltog og IC-togene?, lyder spørgsmålet fra Lars Christian Lilleholt.

Afventer redegørelse

- Jeg foreslog ministeren på samrådet, at i stedet for at arbejde videre med at lukke togstationer på Vestfyn, så i stedet undersøge alternativer. En af de muligheder kunne være at lave krydsningsspor, så de større intercitytog kan overhale lokaltogene, siger Venstres medlem af Folketingets trafikudvalg Lars Christian Lilleholt.

- Da Venstre var i regering, var det en af de ting, som de smed væk. Men jeg vil ikke afvise muligheden, men jeg vil afvente den ekspert-redegørelse, som kommer i det nye år om, siger transportminister Henrik Dam Kristensen Soc.dem.