I det fynske folks tjeneste

Savnede fynboer formentlig døde

De tre, fynske mænd, hvis båd blev fundet med bunden i vejret den 29. september, er formentlig døde, oplyser franske, maritime myndigheder.

Mændene er 55, 34 og 33 år, og deres båd blev fundet ud for den franske Atlanterhavskyst.

- De er formentlig døde, fordi der er gået så lang tid. Vandet er omkring 15 grader, og så kan man kun overleve i godt et døgn, siger talskvinden Ingrid Parrot til Ritzau.

De tre mænd sejlede ud fra den franske by Brest den 22. september, men en uge senere blev båden fundet med bunden i vejret 130 kilometer fra byen i en sydvestlig retning.

Ingen af de tre mænd var om bord, og de franske myndigheder - der svarer til Søværnets Operative Kommando, SOK - satte derfor jagten ind på et redningsfartøj. Det betød tre overflyvninger af hele området den første dag - men uden held.

I dagene efter overfløj de området en gang om dagen, men tirsdag blev den sidste indsats fra de franske myndigheder sat ind på at finde danskerne. Men heller ikke den overflyvning gav resultat.

- De kunne have været i et redningsfartøj, men så ville vi have set fartøjet på vores overflyvninger i området. Men det har vi ikke, så vi har stoppet eftersøgningen, fortæller Ingrid Parrot.

Ifølge talskvinden var skroget af den ødelagte sejlbåd i så dårlig stand, at det formentlig er gået til bunds i Atlanterhavet.

De franske myndigheder har ikke på noget tidspunkt modtaget et nødopkald fra båden, understreger hun. Et øjenvidne har dog set et rødt nødsignal i området, men det er uvist, om det kom fra danskernes båd.

/ritzau/