I det fynske folks tjeneste

Schaldemose tabte tæt opgør

Fynboen Christel Schaldemose tabte efter et hårfint opløb med Dan Jørgensen kampen om det femte socialdemokratiske mandat i EU-parlamentet. Den 29-årige Dan Jørgensen, der også er født på Fyn, fik over 1000 stemmer mere end Christel Schaldemose.

-

Fynboen Christel Schaldemose tabte efter et hårfint opløb med Dan Jørgensen kampen om det femte socialdemokratiske mandat i EU-parlamentet.  Den 29-årige Dan Jørgensen, der også er født på Fyn, fik over 1000 stemmer mere end Christel Schaldemose.

De to kandidater kæmpede hele mandag eftermiddag om at få nok personlige stemmer til at blive det femte socialdemokratiske medlem i parlamentet.

Længe så det ud til at Christel Schaldemose vil trække det længste strå, men da de personlige stemmer i Århus blev talt op, stod det klart at Dan Jørgensen havde slået den fynske kandidat. Christel Schaldemose fik 9350 personlige stemmer, mens Dan Jørgensen fik 10430 personlige stemmer.

Dermed bliver Christel Schaldemose kun nummer seks på listen, idet Ole Christensen fra Nordjylland krøb op på fjerdepladsen med 10.460 personlige stemmer.

- Det har været spændende, og jeg har været meget nervøs. Men der er nogen, der har været bedre end mig, sådan er det bare, sagde Christel Schaldemose, da nederlaget var en kendsgerning.