I det fynske folks tjeneste

Schall Holberg har også fået nok af DF

Tidligere minister Britta Schall Holberg blander sig i koret af Venstrefolk, som er utilfredse med DF.

Tidligere minister Britta Schall Holberg blander sig i koret af Venstrefolk, som er utilfredse med DF.

Medlem af Folketinget og forhenværende minister Britta Schall Holberg (V) er træt af DF's værdipolitiske dagsorden. Hun har fået nok, skriver Fyens Stiftstidende.

- Det har generet mig i de 10 år, vi har arbejdet sammen med DF, at det var dem, der dikterede værdidebatten. For vi kommer ned på for lavt et niveau, vi nivellerer os selv. Også i udlandets øjne, siger Britta Schall Holberg til avisen.

- DF må have alle de synspunkter, det vil. Men vores problem i Venstre bliver, at vi bliver fedtet mere og mere ind, fordi DF har haft så meget at sige. Se bare, hvordan Søren Pind har talt i sagen om professor Marlene Wind, siger hun.

Det er særligt Pia Kjærsgaards kronik i Politiken, hvor hun trak "nazi-kortet" over for Tysklands ambassadør i Danmark, der blev dråben. Og det kunne være undgået, hvis Lars Løkke havde udskrevet valg.

- Jeg havde sådan håbet, at vi havde fået det valg, så vi kunne tale om hele pakken. Og ikke som nu, hvor den pakkes ud i enkeltdele, siger hun.

Sagen om professor Marlene Wind fra Københavns Universitet, som nu er trukket ud af den offentlige debat, var endnu en dråbe for Schall Holberg:

- Under Muhammed-krisen sagde vi, at vi gerne måtte håne og drille andre. Og da Marlene Wind så sagde "valgflæsk", ville Pia Kjærsgaard ikke hånes. Jamen, så kommer mit liberale hjerteblod i kog. Det kan da ikke være sådan, at dem, vi ikke er enige med, bare skal holde kæft, siger Britta Schall Holberg