I det fynske folks tjeneste

Schall Holberg stemmer mod pædofillov

Folk, der ansættes til at arbejde med børn under 15 år, skal tjekkes for overgreb. Det er hovedingrediensen i en ny lov, der torsdag blev vedtaget. Men tre venstrefolk brød partidisciplinen, deriblandt Britta Schall Holberg og stemte mod.

-

Folk, der ansættes til at arbejde med børn under 15 år, skal tjekkes for overgreb. Det er hovedingrediensen i en ny lov, der i dag blev vedtaget. Men tre venstrefolk brød partidisciplinen, deriblandt Britta Schall Holberg og stemte mod.

Tre medlemmer af Venstres folketingsgruppe brød sammenholdet, da Folketinget torsdag vedtog, at folk, der ansættes af offentlige myndigheder og af private organisationer og foreninger til at have direkte kontakt med børn under 15 år, skal tjekkes for pædofile tendenser.

Tjekket indebærer, at der indhentes en attest fra kriminalregistret, der viser, om de er dømt for seksuelt misbrug af børn eller for besiddelse af børnepornografi.

Foruden Britta Schall Holberg stemte Karsten Nonbo og Venstres retsordfører Birthe Rønn Hornbech sammen med R, SF og EL mod loven. De mener, loven giver en falsk tryghed, fordi ikke alle, der får med børn at gøre, bliver tjekket, og fordi en blank børneattest ikke giver sikkerhed for, at de pågældende ikke har misbrugt børn.

/ritzau/