I det fynske folks tjeneste

Schaufuss klager til Ombudsmanden

Den omstridte balletmester Peter Schaufuss og Vejle Kommune mener, at kulturministeren handlede ulovligt, da hun tog statsstøtten fra balletkompagniet.

Ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen bliver nu draget ind i sagen om det omstridte dansekompagni Peter Schaufuss Balletten.

Regeringen har sammen med finanslovpartneren, Dansk Folkeparti, besluttet at tage det årlige statstilskud på 11,5 millioner kroner fra det private balletkorps. Men den beslutning er ulovlig, mener både Peter Schaufuss og Vejle Kommune, som nu har bedt ombudsmanden vurdere kulturministerens handlemåde.

Ifølge balletmesteren og kommunen kan kulturministeren kun stoppe tilskuddet ved at ændre Teaterloven og ikke som nu ved blot at meddele, at Peter Schaufuss Balletten ikke lever op til kravene for statstilskud. Samtidig mener de, at ministeren forskelsbehandler dem i forhold til Den Jyske Opera, der får støtte efter samme ordning, som Schaufuss tidligere har fået penge fra.

Peter Schaufuss Balletten har haft en omtumlet skæbne de seneste år. Først ragede balletmesteren uklar med den mangeårige hjemby, Holstebro. Dernæst så der ud til at være en aftale med Odense om økonomisk støtte. Til sidst endte balletkorpset i Vejle. Her støtter kommunen Schaufuss Balletten ved at købe nogle af forestillingerne, men uden at der er tale om et regulært driftstilskud.