Scleroseforeningen truer Odense med ombudsmand

Scleroseforeningens direktør Peter Kauffeldt er så vred over Odense Kommunes seneste sparetiltag på handicapområdet, at han nu truer med at gå til Folketingets ombudsmand.

-

Scleroseforeningens direktør Peter Kauffeldt er så vred over Odense Kommunes seneste sparetiltag på handicapområdet, at han nu truer med at gå til Folketingets ombudsmand. Det skriver Fyens Stiftstidende i dag.

Baggrunden er, at Odense Kommune har sendt et brev til en gruppe svært handicappede og informeret dem om, at de vil miste 80 procent af støtten til personlige hjælpere fra den 1. oktober.  

Ulovlig fremgangsmåde
Den fremgangsmåde er ulovlig, mener Scleroseforeningen, da nedskæringen kun kan ske efter en konkret vurdering af de enkelte handicappede. Det samme mente socialministeren, der indskærpede reglerne over for Odense Kommune.

Kommunalpolitikerne vil dog ikke indrømme fejlen, rådmand Villy Larsen siger nemlig, at brevet er ment som en advarsel om en eventuelt kommende besparelse, og at beslutningen slet ikke er taget endnu, men den forklaring stiller ikke Scleroseforeningens direktør Peter Kauffeldt tilfreds.

\"Hvorfor sender kommunen så de breve og chokerer de handicappede unødigt\", spørger Peter Kauffeldt.

Forlanger en undskyldning
Peter Kauffeldt mener, at Odense Kommune bør indrømme fejlen og give de handicappede en undskyldning, elllers vil foreningen melde kommunen til Folketingets ombudsmand.

\" Det kan ikke passe, at landets tredjestørste kommune har en hel forvaltning, der ikke er i stand til at administrere simpel lovgivning. Jeg kunne til nøds forstå det, hvis det var en lille landkommune\", siger Peter Kauffeldt til Fyens Stiftstidende.