SDU-forskningsprojekt var det bedste

Adjunkt, ph.d. Guido Makransky , Institut for Psykologi, Syddansk Universitet, har modtaget 50.000 euro fra EU-programmet Eurostars, der støtter små og mellemstore virksomheder på vej frem.

Projektet blev rangeret som det bedste blandt samtlige 400 projekter indsendt fra hele EU.

Guido Makranskys projekt er en del af projektet EMOTIONLAB, der handler om at udvikle ny teknologi til automatisk registrering af noget så specielt som følelser, og anvende det til nye selvlærende it-læringssystemer, der skal benyttes indenfor naturvidenskabelige uddannelser og laboratoriebaserede uddannelser.

Endelig skal hans forskningsprojekt klarlægge, om de nye selvlærende it-systemer i undervisningen højner motivationen hos eleverne.

Ved at anvende en ny teknologi til at indfange følelserne i selve indlæringssituationen, kan projektet ikke blot give et gennembrud indenfor simuleringer og såkaldt adaptiv læring, men også være banebrydende inden for andre videnskabelige felter. Projektet forventes færdigt i 2016.

Guido Makransky laver sit projekt i samarbejde med det danske firma Labster (labster.com) og det schweiziske firma Faceshift (faceshift.com). Det samlede budget for projektet er på lige over en million Euro.