SDU-professor er en af de mest citerede

Hans Jørn Kolmos er landet på hitlisten over de mest citerede eksperter i 2021. Her står han sammen med blandt andre Søren Brostrøm og Allan Randrup Thomsen.

Hans Jørn Kolmos er et kendt ansigt på dette medies platforme.

Professoren i klinisk mikrobiologi på Syddansk Universitet de seneste par år har gang på gang stillet sig til rådighed, og udtalt sig om sundhed og selvfølgelig om coronapandemien og covid-19.

Nu har Akademikerbladet lavet en liste over de mest populære ekspertkilder i 2021, og her optræder Hans Jørn Kolmos som nummer seks på listen over de ti mest citerede eksperter.

Ifølge Akademikerbladet er Hans Jørgen Kolmos citeret ikke færre end 2.399 gange i de danske medier.

Topscoreren er ikke uventet Søren Brostrøm. Direktøren og speciallægen i gynækologi og obstetrik fra Sundhedsstyrelsen er citeret 7.579 gange i 2021.

I top 10 finder man også SSI-direktør Henrik Ullum samt eksperter som Camilla Foged, Allan Randrup Thomsen og Jens Lundgren - alle med relation til coronapandemien.

Først på en 19.-plads kommer en ikkecoronarelateret ekspertkilde. Det er Roger Buch, forskningslektor ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han var en flittig kommentator ved efterårets kommunalvalg og også ofte brugt på TV 2 Fyns platforme.

Desuden konstaterer Akademikerbladet, at kun syv kvinder er på listen over de 50 mest citerede eksperter i 2021.

Fem fra SDU

I alt er der fem eksperter med tilknytning til SDU på Akademikerbladets liste, som tæller 50 eksperter.

Frederik Waage, professor i forfatnings- og forvaltningsret, er nummer 17 på listen. Han er citeret 1.080 gange.

Nummer 20 er Jes Søgaard, professor og direktør for Cpop (demografi, aldring og folkesundhed). Han er citeret 987 gange.

Nummer 30 er Kjeld Møller Pedersen, økonom og professor ved Institut for Virksomhedsledelse og Økonomi - citeret 668 gange.

Nummer 38 er Anders Fomsgaard, overlæge og virusforsker på Statens Serum Institut og professor i virologi. Han er adjungeret professor på SDU og citeret 514 gange.

Klik her og se Akademikerbladet top 50-liste