SDU vil forske i mønsterbrydere

Masser af unge mennesker af etnisk baggrund fravælger en akademisk uddannelse - selv om de har alle kvalifikationer. Det samme gælder unge mennesker fra miljøer, der normalt  ikke tager videregående uddannelser. Men enkelte gør det alligevel - såkaldte mønsterbrydere.

-

Masser af unge mennesker af etnisk baggrund fravælger en akademisk uddannelse - selv om de har alle kvalifikationer. Det samme gælder unge mennesker fra miljøer, der normalt ikke tager videregående uddannelser. Men enkelte gør det alligevel - såkaldte mønsterbrydere.

Vil have flere nye studerende
Men hvad skal der til for, at blive mønsterbryder? Det vil Syddanske Universitets Naturvidenskabelige og Tekniske Fakultet nu undersøge nærmere. Ideen er selvfølgelig at finde frem til flere unge mennesker med pæren i orden og få dem igang med en videregående uddannelse.

Utroligt spændende projekt
\"Det er et utroligt spændende projekt, som vi forventer os meget af\", siger dekan Henrik Pedersen fra Det Naturvidenskabelige og Tekniske Fakultet. \"Nu skal vi naturligvis først afdække potentialet, men jeg er overbevist om, at vi på længere sigt står med en betydelig menneskelig ressourse, der kan bidrage positivt til udviklingen inden for naturvidenskab og teknik\"

En halv million i støtte
Projektet starter med en halv million kroner i støtte fra Birch og Krogboe Fonden, der arbejder for dygtiggørelsen af danske ingeniører.
\"Vi kan aldrig få hjernekraft og dynamik nok inden for ingeniør og naturvidenskaberne, og jeg er overbevist om, at der ligger en stort potentiale i de grupper vi nu forsøger at kontakte\", siger kommunikationschef Rune Wåhlin Andersen fra fonden.