I det fynske folks tjeneste

SDU vil gerne fusionere

Syddansk Universitet ser gerne at flere forsknings- og uddannelses institutioner kommer under universitetets hat. Det siger bestyrelsen i et svar til videnskabsminister Helge Sander (V).

Fusion er naturligt

"Det har gennem nogen tid været bestyrelsens opfattelse, at det vil være naturligt at fusionere med de resterende forskningsinstitutioner i det sydlige Danmark (udover de allerede ansøgte fusioner med Ingeniørhøjskolen Odense Teknikum og Handelshøjskolecentret i Slagelse)." Sådan lyder beskeden til Helge Sander (V) som svar på en henvendelse han tidligere har haft til Universitets bestyrelse om mulighederne for fusion.

Flere muligheder

Indenfor det syddanske område er det Danmarks Jordbrugsforsknings aktiviteter i Årslev og Bygholm og afdelingen af Aalborg Universitet i Esbjerg der naturligt kunne blive en del af SDU. Udenfor det syddanske område er det Danmarks Jordbrugsforskning i Foulum og Flakkebjerg og aktiviteterne på Danmarks Fiskeriundersøgelser samt Danmarks Miljøundersøgelser der er interessante fusionsemner for Syddansk Universitet.