SDU vil lave klasser med forbrydere og dydsmønstre

Syddansk Universitet vil undervise almindelige studerende i fængslerne sammen med kriminelle efter USA-model.

En klasse med jurastuderende, hvor halvdelen er bankrøvere, voldsdømte eller har domme for økonomisk kriminalitet. Det kan blive fremtiden for danske studerende, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

På Syddansk Universitet (SDU) vil man lave en dansk model af det succesfulde amerikanske program Inside/Out, hvor almindelige studerende læser et fag i fængslet, og hvor halvdelen af klassen er indsatte.

- Det kan få en enorm positiv indflydelse både på de indsatte og på mine jurastuderende.

- Det vil både være alment dannende, men også personlighedsudviklende, fordi det er en anden måde at lære på, siger Linda Kjær Minke, kriminolog på SDU til avisen.

Hun er netop blevet certificeret i USA til at kunne undervise på et Inside/Out-forløb. I USA er modellen udbredt i flere stater.

På SDU siger institutleder Thomas Elholm, at det er vigtigt at turde afprøve nye former for undervisning:

- Med sådan et undervisningsforløb kan vi både samarbejde tæt med fængslerne, give vores jurastuderende andre vinkler på tingene og hjælpe de indsatte med at få en uddannelse, siger han til Jyllands-Posten.

Ifølge Thomas Elholm arbejder SDU på et forslag til et valgfag for interesserede studerende. Faget i fængslet skal også godkendes af studienævnet.

Kriminalforsorgen ser ifølge Jyllands-Posten positivt på idéen.

- Vi tager det selvfølgeligt alvorligt med nye muligheder og initiativerne, siger Morten Bruun Petersen, chefkonsulent i Kriminalforsorgen.