SDUs symfoniorkester begejstrer i Carnegie Hall

Unge musikere fra Syddansk Universitet indtog tirsdag aften det verdensberømte Carnegie Hall i New York.

Det er første gang nogensinde, at det dansk orkester spiller i den legendariske koncertsal, og de unge fynboer fik sig en oplevelse for livet.

Carnegie Hall har huset et utal af verdensstjerner gennem tiden, og tirsdag spillede Syddansk Universitets Symfoniorkester så her, hvor navne som Beatles, Pavarrotti, Louis Armstrong, Rolling Stones - og mange, mange andre verdensnavne har gjort det før det fynske symfoniorkester, der består af både professionelle og amatørmusikere.

Det var helt vildt

Dirigent Saul Zaks var begejstret for symfoniorkestrets optræden i Carnegie Hall.
Dirigent Saul Zaks var begejstret for symfoniorkestrets optræden i Carnegie Hall.

Og orkestrets argentinske dirigent Saul Zaks var begejstret ovenpå koncerten, der både rummede musik af Carl Nielsen og argentinsk tango.

- Der var sådan en energi i gruppen, som gjorde at vi kunne udstråle al den glæde, al den forberedelse, al den musik, vi havde i os. Det var så tilfredsstillende, det var helt vildt, sagde den storsmilende dirigent efter koncerten.

Rejsen til New York har kun kunnet lade sig gøre ved hjælp af økonomisk støtte fra blandt andet Region Syddanmark og den dansk-amerikanske Hollywood-skuespiller Viggo Mortensen. Han har været begejstret for det danske orkester siden han hørte dem første gang for 9 år siden.

Distinguished Concerts International New York, www.dciny.org, har stået for det praktiske ved koncerten.

Carnegie Hall