Se, hvor de mest forgældede fynboer bor - og hvor meget de skylder

Tusindvis af fynboer har misligholdt gæld, men andelen af fynboer registreret som dårlige betalere er faldet under coronapandemien, viser ny opgørelse.

Flere fynboer har de seneste år sparet flere penge op og samtidig brugt færre penge på forbrug.

Det viser en ny opgørelse fra data- og analysevirksomheden Experian, som konstaterer, at antallet af fynboer registreret i Ribers Kredit Information (RKI) er faldet. Tendensen ses i hele landet.

– Vi har set et markant fald i antallet af danskere, der ikke kan betale regningerne til tiden, siger Bo Rasmussen, der er direktør hos Experian, som ejer RKI.

Flest dårlige betalere på Langeland

Når det er sagt, er der stadig tusindvis af fynboer registreret som dårlige betaler i RKI.

Værst ser det ud på Langeland. 5,12 procent af befolkningen - svarende til mere end hver 20. langelænder - er dårlige betalere. Assens indtager andenpladsen på listen over fynske kommuner med dårlige betalere.

Anderledes ser det ud på Ærø, hvor knap tre procent af beboerne er registreret i RKI. Herefter følger Odense og Middelfart, som begge ligger i den pæne ende af listen.

Middelfart har dog som den eneste fynske kommune oplevet en stigning i antallet af dårlige betalere.

Pandemi har haft positiv effekt

Generelt set har coronapandemien gjort, at danskerne har været gode til at spare penge op.

Hvad er RKI-registret?

– Paradoksalt nok har pandemiens følgevirkninger været, at danskerne øger opsparingerne, blandt andet på grund af udbetaling af feriepenge, lave renter og høj beskæftigelse, forklarer Bo Rasmussen.

Om antallet af fynboer i RKI fortsætter med at falde, er usikkert. Bo Rasmussen forventer, at flere igen får problemer med at betale regninger, når oplevelsesindustrien og rejsebranchen i højere grad åbner.

Så meget misligholdt gæld har fynboerne 

Kigger man på, hvor meget de dårlige betalere skylder, er der stor forskel fra kommune til kommune.

I Middelfart er 1.101 borgere registreret i RKI, og i gennemsnit har de misligholdt gæld på 71.812 kroner. På Ærø, Langeland og i Odense skylder hver dårlig betaler i gennemsnit lige under 50.000 kroner.

Samlet set har fynboerne misligholdt gæld for 845 millioner kroner. 

Du kan dykke mere ned i de fynske tal fra RKI-registreret herunder: 

document — Se præcist, hvor mange der er registreret i din kommune, og hvor meget de i gennemsnit skylder., 0.02 MB