Se kortet: Disse fynske herregårde og godser er til salg

Fire herregårde og godser er til salg på Fyn, og der er stor forskel i både pris og areal.

For et par måneder siden, kom Danmarks billigste herregård til salg på Fyn.

Det er dog ikke den eneste mulighed for at blive herregårdsejer på Fyn. 

I alt er fire godser og herregårde nemlig til salg i øjeblikket. Det viser data, som boligsiden Boliga.dk har udtrukket til TV 2 Fyn.


Renæssanceslot og luksuriøst gods

Der er stor forskel på både udbudspris, boligareal og kvadratmeterprisen på de fire udbudte godser og herregårde.

I den billige ende kan man for 8,5 millioner kroner få 18 værelser og 17 badeværelser fordelt på 713 kvadratmeter, og en tilhørende voldgrav, der adskiller den trelængede bindingsværksejendom fra den omkringliggende natur.

Størst boligareal får man, hvis man har 28 millioner til at købe Harridslevgaard på 1.183 kvadratmeter. Her flytter man så til gengæld ind på et ægte renæssanceslot, der er en historisk tidslomme.

Er man til en stil, der er lidt mere nutidig end renæssancen, så kan man overveje om det er Rosenkilde Gods på Røjle, man skal have fingrene i. Her må man ”nøjes” med 775 kvadratmeter, men så får man også en moderne ejendom fra 2009 i luksuriøse materialer.  

Er man til en stil, der er lidt mere nutidig end renæssancen, kan man overveje, om det er Rosenkilde Gods på Røjle, man skal have fingrene i. Her må man ”nøjes” med 775 kvadratmeter, men så får man også en moderne ejendom fra 2009 i luksuriøse materialer.

Sidste herregård til salg er Ørritslevgaard i Otterup. Gården er nævnt første gang i 1580, men den nuværende hovedbygning er fra 1789 og både bygningen og den tilhørende voldgrav er fredet.

Udover de historiske bygninger på Ørritslevgaard hører der også en villa fra 1966 til ejendommen.
Udover de historiske bygninger på Ørritslevgaard hører der også en villa fra 1966 til ejendommen.
Foto: skraafoto.kortforsyningen.dk