Se kortet: Så meget fravær har fynske elever

De fynske elever klarer sig godt sammenlignet med resten af landet, når det kommer til at møde op i skolen og undgå fravær.

Pjæk, forsinkelser og sygdom. Fravær fra skolen kan have mange årsager.

Elever på de danske ungdomsuddannelser var forrige skoleår væk fra skolen op mod 9,1 procent i gennemsnit. Det viser en opgørelse fra Undervisningsministeriet for fraværsprocenter i skoleåret 2017/2018 for landets gymnasiale uddannelser.

Rettelse
Clock19. mar 2019, kl. 15:09
Artiklen er opdateret, efter at Undervisningsministeriet tirsdag eftermiddag har udsendt en rettelse i deres tal. Tidligere oplyste ministeriet, at Mulernes Legatskole havde en fraværsprocent på 11,7 procent. Det tal er nu rettet til 8 procent.

Tæller man også VUC-voksenuddannelserne med, var eleverne på landets gymnasiale uddanelser i gennemsnit fraværende 9,5 procent af undervisningstiden - eller i gennemsnit hvad der svarer til lige knap én dag hver anden uge.

Fynsk skole har landets laveste fravær

Der er store forskelle på, hvor meget fravær eleverne på de forskellige uddannelser har rundt i landet. 

Ingen fynske skoler er i top ti over skolerne med højest fravær. Man skal derfor et godt stykke ned af ranglisten med mere end 180 skoler for at finde de fynske ungdomsuddannelser.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Rektoren på Midtfyns Gymnasium er meget tilfreds med elevernes lave fravær.

Først nede på plads nummer 18 dukker Mulernes Legatskole op. Med gennemsnitligt 11,7 procents fravær har gymnasiet her de fynske elever, der har mest fravær.

Her ligger de fynske ungdomsuddannelser på listen

Til sammenligning er højdespringeren på landsplan Frederiksberg HF-kursus. Her havde eleverne et fraværsgennemsnit på 21,1 procent i forrige skoleår.

Fyn kan bryste sig af at have den ungdomsuddannelse, der har den allerlaveste fraværsprocent i hele landet. På Syddansk Erhvervsskole havde eleverne i gennemsnit kun 4,5 procent fravær.

På Odense Tekniske Gymnasium har de landets laveste fraværsprocent, og det er der flere grunde til.