Se kortet: Unge dropper vaccinationen - nu kan de stikkes på udvalgte skoler

Hver femte ung i alderen 15-19 år mangler stadig at blive vaccineret. Derfor rykker sygeplejersker med vacciner ind på de fynske uddannelsesinstitutioner.

For at få flest mulige unge til at lade sig vaccinere mod coronavirus har Region Syddanmark valgt at sende sygeplejersker bevæbnet med vacciner ud på fynske ungdomsuddannelser.

Selvom 3,8 millioner danske borgere har fået to vaccinestik mod covid-19 og regnes for færdigvaccinerede, halter de unge fortsat efter i statistikken.

- Vi mangler cirka hver femte i aldersgruppen fra 15-19 år, og vi vil rigtig gerne have de sidste med, fortæller ledende overlæge og leder af vaccinationsindsatsen på Sydfyn, Mette Worsøe.

I aldersgruppen 20-24 år er der stadig 42,6 procent, der endnu ikke har trukket ærmet op.

- Der er også unge, der bliver syge af det, og det vil vi rigtig gerne undgå. Vi vil også gerne undgå nedlukninger, og så vil vi generelt gerne have at samfundet har en høj vaccinationsprocent, siger Mette Worsøe.

Unge i tvivl

En af dem, der mandag smøgede ærmet op i det dertil indrettede klasselokale på Midtfyns Gymnasium i Ringe, er Victoria Trendholm. 

Selvom hun er bange for nåle, gik hun ind i lokale 4.18 for at få sit andet stik.

- Jeg har været meget i tvivl, fordi jeg er ung og ikke i en kæmpe farezone, men samtidig vil man gerne udvise samfundssind for os alle sammen, fortæller Victoria Trendholm. 

Kort tid efter, gymnasieeleven havde sat sig i stolen, var vaccinen sprøjtet i armen.

- Det gjorde slet ikke så ondt, som jeg havde tænkt. Jeg havde været meget nervøs. Det var rart at få lov til at gøre det her på skolen.

I alt benyttede 14 elever sig af tilbuddet på Midtfyns Gymnasium tirsdag. 

Foruden gymnasiet i Ringe var det mandag også muligt at blive vaccineret på Syddansk Erhvervsskole og Tekniske Gymnasium samt HF & VUC Fyn. Her blev henholdsvis 75 og 94 vaccineret.