Se med fra sofaen: TV 2 Fyn følger løberne over broen

Startskuddet for Broløbet Storebælt lyder i eftermiddag. Du kan løbe med hjemmefra sofaen, når TV 2 Fyn tager turen over broen med løberne.

Deltag på Facebook

Skoene er snørret godt, og det rigtige tøj er fundet frem. For på i dag går det endelig løs igen. 

Her krydser flere end 14.000 mennesker Storebæltsbroen, når foreningen Broløbet Storebælt skyder den ottende udgave af løbet i gang.   

Vi sender, derfor en af vores dygtige fotografer i en ladcykel med løberne hele vejen over Storebæltsbroen, når årets store begivenhed skydes i gang klokken 15.30.

Du kan følge med i hele løbet direkte her på hjemmesiden, på TV 2 Fyns Facebook og på vores nyhedskanal.

Årets tur over broen

Broløbet Storebælt skulle oprindelig have været afholdt i 2020 med hele 15.000 deltagere, men på grund af corona, blev det udskudt, fortæller Per Hansen, der løbsleder for broløbet.

Han er derfor meget begejstret for at se, at mange frivillige og deltagere stadig brænder for at komme med på turen over broen.

- Vi har haft nogle løbere, der har været tilmeldt siden 2019, og de glæder sig rigtig meget til at deltage. Og det synes jeg er super fedt at se, for vi har være nødt til at skubbe løbet flere gange. Og de vil stadig været med, siger Per Hansen.

I år består løbet af et halvmaraton, et børnemaraton og et kvartmaraton. Den sidste distance er helt ny for løbet. Denne rute starter på Sprogø, og her vil deltagerne få en unik oplevelse, fortæller løbslederen.

- Vi skal prøve noget nyt, og det ser vi rigtig meget frem til. Sprogø plejer ellers at være lidt lukket land for folk, og vi har nogle spændende foredrag derude, som vi håber deltagerne vil lytte til. Alternativt kan man gå i naturen derude, og finde sit eget Sprogø selfiested, fortæller Per Hansen.

Trafik under løbet

Ifølge Sund & Bælt vil løbet påvirke trafikken over Storebælt i løbet af eftermiddagen og aftenen.

Under løbet vil der være dobbeltrettet trafik i de vestgående spor i retning mod Fyn og Jylland, og vejens status ændres fra motorvej til almindelige landevej med hastighed på 80 kilometer i timen.

Trafikomlægning sker i tidsrummet fra klokken 14.30 til 20.00. Sund & Bælt forventer derfor, at turen over broen vil tage 10 til 15 minutter længere end normalt. I tilfælde af uheld, vil der kunne opstå længere forsinkelser.

Der vil desuden være kortvarig ventetid under omlægning til dobbeltrettet trafik, da broen lukkes helt for biltrafik i cirka 20 minutter, mens trafikken omlægges.

Derfor anbefaler Sund & Bælt, at trafikanter kører hjemmefra i god tid, og at man tager turen over broen før klokken 13 eller efter klokken 20, hvor trafikken forventes at være normal igen.