I det fynske folks tjeneste

Se video: Politi offentliggør video efter drabsforsøg

Video viser, at fire mænd stjæler Opel Astra i Vissenbjerg i forbindelse med drabsforsøget på en fængelsbetjent i juli.DNA-spor sikret.

00:25

Ved indbruddet hos hos Barfod Transport i Vissenbjerg ses fire mænd. De tre mænd er maskerede, mens den fjerdes ansigt er synligt. Foto: Fyns Politi

Ved indbruddet hos hos Barfod Transport i Vissenbjerg ses fire mænd. De tre mænd er maskerede, mens den fjerdes ansigt er synligt. Foto: Fyns Politi

1 af 3

Fyns Politi beder nu om hjælp til at få identificeret de gerningsmænd, der stjal den bil, der senere blev brugt til transport af gerningsmændene bag forsøget på manddrab 12. juli mod en fængselsbetjent ved Nyborg Statsfængsel.

Bilen blev senere samme aften fundet brændt på en rasteplads i Hjulby tæt ved motorvejsafkørslen, Nyborg V.

Læs også Maskeret person skyder fængselsbetjent flere gange i benet

Politiet ved nu, at bilen blev stjålet i forbindelse med et indbrud i Vissenbjerg dagen før skudepisoden. Det er en overvågningsvideo med gerningsmændene fra indbruddet, politiet nu offentliggør. 

Fyns Politi ved også, at bilen dagen efter indbruddet blev anvendt til at transportere gerningsmændene bag skyderiet væk fra gerningsstedet ved Nyborg Statsfængsel. Der er tale om en Opel Astra med registreringsnummeret Z J 55 476. 

Læs også Fængselsforbundet: Vi ved, hvem der skød

- Det er en video af fire personer, der blandt andet stjæler nøglerne til bilen i forbindelse med indbruddet i Vissenbjerg. Vi offentliggør den nu i håb om, at nogen genkender de fire, der begik indbruddet mandag aften 11. juli klokken 23.50 hos Barfod Transport, Trævænget 7 i Vissenbjerg, siger vicepolitiinspektør Henrik Justesen fra Fyns Politi i en pressemeddelelse.

På videoen ses de fire gerningsmænd under indbruddet, hvor de stjæler nøglerne til bilen. De tre mænd er maskerede, mens den fjerdes ansigt er synligt.

 

00:51 Luk video

- Vi vil selvfølgelig gerne høre, hvis nogen kan genkende de fire på deres gang, kropsbygning, beklædning eller andre kendetegn. Vi ved ikke med sikkerhed, om de fire også står bag skudepisoden ved fængslet, men det er selvfølgelig nærliggende at tro, der er en sammenhæng, siger Henrik Justesen.

DNA på patronhylster

På gerningsstedet ved Nyborg Statsfængsel fandt politiet et patronhylster. De tekniske undersøgelser har afsløret, at der er efterladt DNA-spor, som politiet ikke har registreret i deres registre.

- Vi har stadig en fornemmelse af, at gerningsmændene skal findes i bandemiljøet, og vi efterforsker derfor både i forhold til Black Army og LTF (Loyal to Familia), siger Henrik Justesen.

Oplysninger i sagen kan gives til Fyns Politi på telefon 114 eller på fyn@politi.dk.

 

02:29

Interview med lederen af Fyns Politis afdeling for personfarlig kriminalitet, Henrik Justesen

Luk video

 

Læs også Politiet: Nedskydning af fængselsbetjent synes planlagt