I det fynske folks tjeneste

Se video: Thorning røg ikke i fælde

Helle Thorning-Schmidt blev ikke lokket i en fælde, da hun ved et læserarrangement på Fyens Stiftstidende svarede på et trickspørgsmål fra en læser.

04:12

Helle Thorning Schmidt startede 1. maj med kaffe og rundstykker med socialdemokraterne i Odense

1 af 2

Sidenhen har medier, kommentatorer og politikere kritiseret Socialdemokraternes formand for ikke at have styr på basal samfundsøkonomi.

Især BT har været ude efter Helle Thorning-Schmidt og skrev, at "Thorning gik i fælden".

Ved arrangementet Café Stiften forsøgte læseren Per Mysling med vilje at lokke socialdemokraten i en fælde. Han spurgte, hvad Helle Thorning-Schmidt ville gøre ved underskuddet på betalingsbalancen og den stigende udlandsgæld.

Men rent faktisk er der overskud på betalingsbalancen, og der er ikke en stigning på i udlandsgælden.

Til spørgsmålet svarede Helle Thorning-Schmidt generelt på den danske gældssituation. Hun nævnte ikke betalingsbalancen og udlandsgælden.

- Jeg bliver nødt til at sige noget. Jeg bliver nødt til at sige: Jeg lokkede dig i en fælde, og du sprang lige i: Vi har nemlig ikke noget betalingsbalanceunderskud, og vi har ikke nogen udlandsgæld, sagde Per Mysling til Thorning under mødet, viser videooptagelser fra SeniorNet TV.

- Nej, vi har en traditionel ØMU-gæld, så der har du også sådan udtrykt dig enten upræcist. Nu skal jeg sige det høfligt. Vi har en gæld, og den er desværre meget, meget stor, for det var jo netop gælden, som regeringen ikke kunne finde ud af at skønne. Vi har desværre en gæld, svarede Helle Thorning-Schmidt.

Men nu viser optagelser, som ikke tidligere har været vist, at socialdemokraternes formand ikke røg i en fælde.
 
- Hvis man går ind og ser på på ordvekslingen i mellem spørgeren og Helle Thorning-Schmidt, så kan man i bedste fald sige, at de taler forbi hinanden, og i værste fald svarer hun ikke på det, hun bliver spurgt om. Og hånden på hjertet så har vi vist oplevet politikere mange gange før, som ikke svarer på det, de bliver spurgt om. Men at hun skulle svare på en måde som gjorde, at hun ikke aner, at der er overskud på betalingsbalancen er helt hen i vejret og holdet ikke en meter, siger Niels Krause-Kjær til TV 2/FYN.

Se mere på TV 2/FYN klokken 19.30.