Sejlskibe myldrer til Svendborg

Flere hundrede lystbåde og brugsbåde deltager i Classic Week 2003 i Svendborg den kommende uge.

-

Flere hundrede lystbåde og brugsbåde deltager i Classic Week 2003 i Svendborg den kommende uge.

Kursen er sat mod Svendborg, når Classic Week 2003 i perioden fra fredag den 11. til lørdag den 19. juli samler alverdens store og små fartøjer på Svendborg Sund til et stort træf og stævne for sejlere og søfolk.

Blandt tilmeldingerne er også stævnets protektor Hans Kongelige Højhed Prinsen. Kongeskibet Dannebrog anløber kajen i Svendborg sent mandag aften den 14. juli. Dagen efter springer Prins Henrik ombord i en 6-meter båd for at deltage i de planlagte Europe Week kapsejladser.

Desuden kommer 200 lystbåde med sejl og omkring 30 andre brugsbåde fra mindst otte forskellige lande. 

\"Jeg garanterer for, at det lykkes os med dette arrangement, at få placeret Svendborg på det maritime søkort. Vi samler fartøjer i alle størrelser, lige fra små enkle træskibsjoller og klassiske lystfartøjer til store kommercielle fartøjer, som vil præsentere sig både ved flotte paradesejladser og i spændende kapsejladser i det sydfynske område\", udtaler Ove Boenæs, formand for foreningen Classic Week 2003.

Normalt varer stævnet en weekend men på grund af Svendborgs 750-års byjubilæum har parterne imidlertid besluttet at forlænge weekenden til en hel uge og samtidig udvide arrangørkredsen med Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer, der i år har 25 års jubilæum, og Juniorbåden, der fylder 75 år samt Svendborg Kommune. Desuden er organisationen European Classic Yacht Union inviteret til i år at lægge sit årlige stævne i Svendborg.

Classic Week 2003 er en forening, som er opstået i samarbejde mellem Svendborg Sunds Sejlklub, Maritimt Center Danmark, Danmarks Museum for Lystsejlads og med støtte fra Svendborg kommune.

Classic Week 2003 har fået stor opbakning fra lokalområdet, herunder kommunen, som i anledning af byjubilæet også støtter stævnet. Mange frivillige lægger adskillige kræfter i at planlægge og gennemføre denne sjove og spændende uge i Svendborg og på Svendborg Sund.

Links:
Classic week
Svendborg Sunds Sejlklub
Danmarks Museum for Lystsejlads
Maritimt Center i Svendborg
Svendborg Turistbureau
Havne Sydfyn
Fyns Info

Rejse-nyheder leveret af