Seks dømt for pengeskabstyveri

Seks unge fra Odense blev fredag idømt fængselsstraffe for et tyveri af et pengeskab. Tre af dem blev yderligere dømt for et røveri mod Kirkendrup Nærbutik.

-

Seks unge fra Odense blev fredag idømt fængselsstraffe for et tyveri af et pengeskab. Tre af dem blev yderligere dømt for et røveri mod Kirkendrup Nærbutik.

Stemningen i Retten i Odense har været anspændt i den uges tid, som retssagen har varet. Både mandag og torsdag var der tumult i retssalen, da betjente blev overfaldet af de tiltalte.

Begmand
Mandag blev en betjent tildelt en begmand og brændt med cigaretter, mens en betjent torsdag blev sparket i ryggen. Hele ugen har der været massivt politiopbud - fredag var der således 12 betjente udkommanderet i retten.

En af de dømte blev da også fremstillet i grundlovsforhør - sigtet for vold mod tjenestemand i funktion. Det skete blot ti minutter efter han blev løsladt fra retten. Da havde han fået en dom på seks måneders fængsel - men da han allerede havde siddet varetægtsfængslet i tre måneder skulle han først indkaldes til afsoning senere.

Varetægtsfængslet
Men tiden i frihed blev altså kort. Han blev varetægtsfængslet i 14 dage.

Udover de seks måneders fængsel fik en af gerningsmændene til pengeskabstyveriet 9 måneders fængsel, mens en anden får forlænget sin ungdomssanktion.

Dømt for røveri
Tre af de tiltalte blev udover pengeskabstyveriet også dømt for røveri mod Kirkendrup Nærbutik. De fik henholdsvis et år og seks måneder, et år og otte måneder og et år og to måneders fængsel. De tre har besluttet at anke deres dom.