I det fynske folks tjeneste

Seksuelt misbrug i biografen

Torsdag aften er der premiere på biograffilmen Træneren. Filmen er startskuddet til et projekt, hvor skoleelever skal lære at sige fra overfor seksuelt misbrug.

Filmspolerne ruller torsdag aften i Biocity med film om seksuelt misbrug.

I filmen fortæller instruktør Lars Mikkelsen fortæller historien om Niels, som er 14 år og bor i en lille provinsflække. Hans liv drejer sig om én ting; Håndbold. Holdets træner tager sig meget af Niels, da han ser ham som et kæmpe talent. Efter at have kvalificeret sig til finalen om Danmarksmesterskabet holder træneren en fest for drengene. Niels og kæresten Pernille får lov til at låne trænerens soveværelse, men Niels falder i søvn og tingene tager en overraskende drejning, som presser Niels både på og udenfor håndboldbanen.

I hovedrollerne ses Jens Albinus som træner og Christian Wienberg som ungdomsspiller.

Planen for de næste par måneder er at udvikle og distribuere skole- og undervisningsmateriale omkring seksuelt overgreb på børn og unge. Materialet skal indgå i en "Skolepakke", som sendes til samtlige danske folkeskoler. Skolepakken vil indeholde filmen Træneren på DVD, informationsmateriale til elever, samt undervisningsmateriale til lærere. 

Initiativtagerne bag projektet forklarer, at formålet er at give børn og unge, forældre og lærere ny viden på en målrettet, oplysende og beskrivende måde, som igen kan være med til at skabe debat i klasseværelserne og hjemmene, og derved medvirke til forebyggelse af overgreb på børn og unge mange år ud i fremtiden.