Sent sejrsmål sender AGF i pokalkvartfinale og OB ud

På et langskud af Jakob Ankersen fire minutter før tid vandt AGF 1-0 over OB i pokalens ottendedelsfinale.

AGF er klar til kvartfinalerne i landspokalturneringen i fodbold.

Det blev en kendsgerning, da holdet torsdag aften vandt ottendedelsfinalen mod OB på hjemmebane med 1-0.

Jakob Ankersen sørgede for det sene sejrsmål i en kamp, hvor AGF set over 90 minutter lige var en anelse bedre.

Begge hold havde placeret nogle af de vanlige superligastartere på bænken, som man så ofte oplever det i pokalturneringens første fase, og det slap AGF bedst fra i første halvleg.

Uden blandt andre Mustapha Bundu og Patrick Mortensen i startopstillingen sad hjemmeholdet på spillet og sværmede om OB-feltet, dog uden at det blev til mange oplagte muligheder.

Et par gode hovedstødsforsøg var det nærmeste AGF kom en scoring før pausen, mens OB kun markerede sig med en forkølet afslutning fra norske Sander Svendsen.

AGF kom også bedst ud til anden halvleg, men så fik OB's offensiv mere snert over sig.

Efter en time snoede Moses Opondo sig igennem AGF-forsvaret, men han kom for tæt på den fremadstormende reservekeeper William Eskelinen.

I jagten på avancement skiftede begge hold deres største offensive profil på banen.

OB sendte Bashkim Kadrii i aktion efter 65 minutter, AGF kort efter Bundu, der efter tre minutter på banen fik en stor chance, men han misbrugte.

Derfor begyndte man at indstille sig på forlænget spilletid, men Jakob Ankersen havde andre planer, da der resterede bare fire minutter.

Ankersen opsnappede en andenbold, tog et godt træk og sparkede bolden ind tæt på hjørnet fra en position lige uden for straffesparksfeltets bue.

OB forsøgte at presse for en udligning, men AGF holdt stand og er med i bowlen, når der senere torsdag aften trækkes lod til kvartfinalerne.