Serie 3-fodbold kan forlænge dopingstraf

Den dopingdømte volleyballspiller Daniel Thomsen får sandsynligvis forlænget sin dopingkarantæne, fordi han har spillet serie 3-fodbold for en fynsk klub.

Deltagelse i to fodboldkampe i serie 3 for den fynske klub FC Skjoldsparken betyder med stor sandsynlighed, at den dopingdømte volleyballspiller Daniel Thomsen får forlænget sin toårige dopingkarantæne med tre måneder.

Marienlyst-spilleren Daniel Thomsen blev taget for brug af kokain efter pokalfinalen i volleyball den 20. januar 2008 og blev fra den 6. februar samme år idømt to års karantæne fra al sport under Danmarks Idræts-Forbund (DIF). Alligevel spillede han to serie 3-kampe på Fyn i maj 2008.

Det betyder, at den tidligere landsholdsspiller i volleyball risikerer at blive straffet efter et nyt regelsæt indført i januar i år, som siger, at ved overtrædelse af en karantæne skal straffen forlænges med det tidsrum, der er gået fra den oprindelige karantænes begyndelse til tidspunktet for den nye forseelse.

- Selv om det nye regelsæt altså ikke var trådt i kraft i maj sidste år, så er det dopingudvalgets opfattelse, at sagen med Daniel Thomsen skal afgøres efter de regler, som nu er trådt i kraft, siger Jesper Frigast Larsen, der er sekretær for DIF's dopingudvalg, til Fyens Stiftstidende.

Jesper Frigast Larsen siger desuden til avisen, at han ikke kender fortilfælde, hvor en dopingdømt er blevet taget i at overtræde en karantæne.