Sex på skoleskemaet

Der står sex på skemaet for eleverne på 140 fynske skoler i den kommende uge. De unge skal lære om grænser og anerkendelse gennem hjemmesider og spil på mobiltelefonen.

Det er foreningen Sex og Samfund, der står bag kampagnen om sex i uge seks. Formålet er at få eleverne til at være mere opmærksomme på egne og andres grænser.

- Ganske mange unge har oplevet, at deres seksuelle grænser er blevet overtrådt på den ene eller anden måde. Det kan være alt fra ubehagelige ord eller berøringer til at føle sig presset til at have sex eller gøre ting seksuelt, de ikke har lyst til eller føler sig parat til. Og i de allerværste tilfælde udvikler det sig til deciderede seksuelle overgreb, forklarer projektleder Joachim Maxen fra Sex & Samfund.

Sex på net og mobil

Sidste år deltog 39.000 elever i kampagne, men i år er deltagerantallet oppe på 85.000 elever fra 6. til 10. klasse. Sex og samfund har i år inddraget mange nye digitale tilbud til eleverne, så de kan teste deres egne grænser og måske for anerkendelse.

- Alle unge er efterhånden brugere af internettet og de nye medier i deres dagligdag. Vi mener, det er vigtigt at give de unge læring på deres egne præmisser, så derfor har vi skabt dette site og univers, hvor de kan få svar på en masse spørgsmål uden rødmende at skulle spørge forældre og lærere, siger Joachim Maxen.

Eleverne kan blandt andet spille og blogge på hjemmesiden www.sexfordig.dk - og via mobilspillet "ScorFactor" kan eleverne invitere hinanden i biografen eller invitere hinanden til at dyrke sex med og uden kondom. Spillet rummer dog mulighed for overførte sygdomme via mobiltelefonen, hvis eleverne vælger at dyrke sex uden kondom.

- Spillet er en social legeplads, hvor de unge får mulighed for at beskæftige sig med disse ting på en ufarlig måde, samtidig med, at de lærer noget om prævention og sexsygdomme - og også lærer at få meldt ud, hvad de vil være med til og ikke være med til, f.eks. om de vil dyrke sex uden at bruge kondom, fastslår Joachim Maxen.

Besøg sexfordig.dk