I det fynske folks tjeneste

Sexkrænker fra Odense er serieforbryder

Den 46-årige mand, som politiet har fængslet, fordi han har holdt en 26-årig kvinde i Odense indespærret i syv timer og krænket hende seksuelt, blev i 2004 dømt for to sager, som har meget lignende træk.

Det erfarer TV 2 / NYHEDERNEs kriminalsektion krimi.tv2.dk.

Manden blev i sin tid afsløret, fordi han deltog i et indbrud, hvor han efterlod sit dna. Den profil passede med dna-profilen på gerningsmanden fra en sag fra Sønderborg i maj 2001, hvor manden trængte ind i en kvindes lejlighed og forsøgte at bedøve hende med æter for at voldtage hende, og en sag fra Haderslev i 1997.

Her blev en 27-årig kvinde bundet til sin seng og tvunget til oralsex og anden kønslig omgang. Manden forsøgte også at voldtage hende, men det mislykkedes.

Under begge overgreb var manden maskeret med en nylonstrømpe, og han forsøgte at bedøve sine ofre med æter, og i begge tilfælde overraskede han kvinderne i deres hjem, som det også skete i Odense, hvor han sneg sig ind i lejligheden, mens kvinden var væk et kort øjeblik.

I sagen fra Odense har kvinden fortalt, at gerningsmanden talte engelsk under overgrebet. I sagen fra Haderslev talte manden tysk. I alle tre sager har han formentligt holdt øje med sit offer forud for forbrydelsen.

Den 46-årige mand, som er gift og har familie i Sønderborg, blev i sin tid fundet, fordi en mobiltelefon fra indbruddet, hvor han altså efterlod sit dna, kunne spores.

Politiet ransagede i 2004 den dengang 43-årige mands hjem, hvor de fandt en række stjålne ting og en taske med en nylonstrømpe, en flaske æter, amfetamin, et oversavet jagtgevær, og dameundertøj, som viste sig at stamme fra andre indbrud begået i Sønderjylland fra 1994-2004.

Politiet kom også frem til, at manden tidligere havde været anholdt af politiet i København, hvor han har boet. Han var også ved den anholdelse i besiddelse af en flaske æter, men det lykkedes ikke politiet at bevise, at han havde begået en sædelighedsforbrydelse.

Byretten i Sønderborg idømte manden fængsel i tre år og ni måneder, en dom som blev stadfæstet af Landsretten den 11. august 2005.

Han har hele vejen igennem nægtet sig skyldig i de to tidligere sager, som han er dømt for. Men op til jul blev han altså taget på fersk gerning af sit ofres familiemedlemmer, som holdt ham tilbage til politiet kom.

Manden blev prøveløsladt i februar sidste år. Politiet er ved at undersøge, om han har flere overgreb på samvittigheden, siden han blev løsladt, eller om han har haft andre ofre i kikkerten.