Sexkrænker-sag ruller på tirsdag

På tirsdag begynder retssagen mod "sexkrænkeren i den røde bil", der blandt andet er tiltalt for seksuelle overgreb på to piger fra Sydfyn. I sagen blev der foretaget 400 DNA-skrab - og det gør den til den mest DNA-tunge efterforskning nogensinde på Fyn.

I oktober 2012 finder det første overgreb sted mod en 11-årig pige.

En mand tvinger hende ind i en bordeaux-rød bil, binder hende med strips og trækker en halsedisse ned over hovedet på hende - og forgriber sig seksuelt mod den 11-årige pige, mens han filmer det.

14. november er det en 10-årig pige, der bliver trukket ind i en bordeaux-rød bil. Hun får også bundet sine hænder med strips og får noget for hovedet. Manden forgriber sig seksuelt mod hende. Han filmer overgrebet.

De to overgreb skaber frygt overalt på Fyn, og politiet sætter talstærkt ind i jagten på manden i den røde bil.

De får over 3000 henvendelser fra folk, de taler med 1136 personer, skriver 2700 rapporter og tager 400 DNA-skrab af mænd. Samlet set fylder sagen mod den 41-årige mand fra Odense 15 ringbind.

Men det er en tilfældighed, der gør, at politiet kommer på sporet af manden.

Ved en brand i Odense i juli 2013 bliver politiet tilkaldt, og her finder en betjent en taske med blandt andet en halsedisse og strips. Politiet tager et DNA-skrab af manden - og får et match.

Den 41-årige er nu tiltalt i 12 punkter. Og tiltalerne spænder vidt. Han er tiltalt for seksuelle overgreb, besiddelse, optagelse og udbredelse af børneporno, overtrædelse af våbenloven og frihedsberøvelse.

Der forventes dom i sagen 18. november. Anklageren går efter den højest mulige straf, der er 12 år. Men fordi sagen er så grov, vil anklagemyndigheden forsøge at få § 88 i brug, der kan give op til seks års ekstra fængsel.

TV 2/Fyn følger sagen tæt på tv2fyn.dk, twitter og i vores udsendelser.