I det fynske folks tjeneste

SF-formand på konfliktkurs om kontanthjælp

SF's nye formand, Annette Vilhelmsen, er på kollisionskurs med beskæftigelsesministeren om kontanthjælp.

SF-formand Annette Vilhelmsen undsagde på sin første dag som minister et centralt element i regeringens kontanthjælpsreform, som beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) har annonceret.

SF-formanden tror ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten ikke på, at man får ledige under 30 år i gang med en uddannelse ved at tage kontanthjælpen fra dem, som beskæftigelsesministeren har foreslået.

Da Mette Frederiksen løftede sløret for planerne om lavere ydelser til de unge, var det med ordene:

- Jeg har intet problem med at sige til unge, at de saftsuseme skal tage en uddannelse, og jeg er også villig til at sige, at hvis ikke de gør det, så er der ingen kontanthjælp."

Men Annette Vilhelmsen vil ikke have ydelserne til de unge i spil. I det hele taget tvivler hun på effekten af økonomiske incitamenter, som ellers er grundlæggende i store dele af regeringens økonomiske politik.

- Jeg er ikke tilhænger af det incitament, der handler om, at jo mindre folk får, jo tættere vil de nok komme på arbejdsmarkedet, siger SF's nye formand til Jyllands-Posten.

- Det er ikke min tanke, at folk bliver rigtig motiverede, hvis man tager det sidste fra dem. Det synes jeg bare ikke, siger hun.

SF-formanden står ved sit synspunkt efter at være blevet konfronteret med beskæftigelsesministerens modstridende plan.

Socialdemokraternes politiske ordfører, Magnus Heunicke, lader sig dog ikke rokke af den nye SF-formands kritik og fastholder, at "vores holdning er, som Mette Frederiksen siger"..