SF holder hastemøde om Dong-salg onsdag

Debatten om Dong-salget fortsætter i SF, som har indkaldt til møde mellem landsledelsen og folketingsgruppen.

SF's landsledelse og partiets folketingsmedlemmer er indkaldt til et ekstraordinært møde onsdag for at diskutere Dong-aftalen.

På mødet skal SF'erne også diskutere, om partiet overhovedet skal fortsætte i regeringen, siger SF's folketingsmedlem Karsten Hønge til Ritzau.

- Vi skal have en grundig diskussion om SF's position. Både hvad angår salget af Dong, men også SF's position i det hele taget.

Spørgsmål: Skal regeringsdeltagelsen tages op?

- Ja, det synes jeg, siger Hønge.

Aftalen om at sælge en ejerandel i Dong Energy til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs er de seneste dage blevet mødt med hård kritik fra SF's bagland.

Efter et gruppemøde tirsdag ville SF's formand, socialminister Annette Vilhelmsen, heller ikke svare klart på, om hun havde en enig folketingsgruppe bag sig i sin opbakning til Dong-aftalen.

- Nu forstår jeg ikke lige det der med en enig folketingsgruppe. Vi har haft en drøftelse her på vores møde. Det har vi jævnligt. Og der er ikke tale om nogen form for indstilling, der er tale om en meget seriøs drøftelse, lød det fra Vilhelmsen.

SF-formanden understegede dog, at bekymringerne omkring Dong-aftalen ikke får SF til at bakke ud af aftalen om, at Goldman Sachs overtager 19 procent af Dongs aktier for otte milliarder kroner.

- Vi som SF'ere tager den her situation alvorligt selvfølgelig, men vi står også bag ved det, som er indstillingen fra regeringen. Det har vi ikke været i tvivl om, sagde hun.

Det hasteindkaldte møde i SF onsdag afholdes forud for, at Folketingets Finansudvalg efter planen skal godkende Dong-aftalen på torsdag.

SF's politiske ordfører, Lisbeth Bech Poulsen, ønsker under en pause fra samrådet med finansminister Bjarne Corydon (S) om netop Dong-salget ikke at kommentere det hasteindkaldte møde.