I det fynske folks tjeneste

SF i Syddanmark sprængt

Gruppeformand Mette Valentin og medlem John Hyrup Jensen har valgt at trække sig fra SF's gruppe.

05:06

Mette Valentin har sammen med John Hyrup Jensen trukket sig fra SF's gruppe i regionsrådet og har meldt sig helt ud af partiet.

1 af 2

Der var ellers lagt op til, at stridighederne i den seks mand store gruppe skulle bilægges, men det er det modsatte, der er sket.

På et ekstraordinært møde fredag hed det sig først, at alle uoverensstemmelserne nu var forbi, men det er der åbenbart meget delte meninger om.

Mette Valentin og John Hyrup Jensen mener, at landsledelsen har lyttet mere til Torben Smith, Finn T. Hansen og Iben Kromann, der tidligere på måneden proklamerede, at de ville forlade SF, fordi gruppeformand Mette Valentin var for enerådig.

Som Mette Valentin skriver på sin facebook profil:

- Ja! Har nu taget konsekvens af situationen og sammen med John Hyrup Jensen valgt at melde mig ud af SF men fortsætte kampen for et socialistisk, humanistisk anstændigt samfund!

Bakkes op af sin mand

De tre udbrydere har tidligere nævnt, at de gerne ville delagtiggøres i Mette Valentins opgaver som gruppeformand, og på landsmødet blev det foreslået, at man kunne vælge en næstformand i gruppen.

Mette Valentins mand, Allan Vingaard Hansen - der var bestyrelsesformand i SF Syddanmark men nu har trukket sig - bakker sin kone op.

Lørdag skrev han bl.a. i en pressemeddelelse:

- Forslag havde som præmisser at gruppen skulle udpege en næstformand og dermed bredde ledelsen i gruppen ud, hvilket kun kan tolkes derhen, at man giver gruppeformand Mette Valentin skylden for splittelsen i gruppen og udbryderne ret i, at ledelsen har været udemokratisk.

Allan Vingaard Hansen overvejer nu sin fremtid i SF, men John Hyrup Jensen og Mette Valentin har allerede meldt sig ud.

Som Mette Valentin svarer en af sine venner på facebook:

- Det har været helt vanvittigt i meget lang tid, og nu KAN jeg ikke mere - Der var ingen støtte til mig i den her tid, hvor de tre udsatte mig for et karaktermord i landspressen, ingen dialog med mig om den "løsning" man havde fundet frem til for at DE ville blive - som cementerede deres løgne, og på årsmødet ville de fra centralt hold som kender situationen indgående IKKE sige noget men en del lo og hånede af vi tre andre - Derfor er tager jeg konsekvens af situationen.