SF indrømmer løftebrud

Det er ikke god stil at love ét og noget andet indrømmer SF's Anne Baastrup til nyheder om at DSB hæver priserne til januar.

SF lovede inden valget, at prisen på kollektiv trafik skulle ned.

Det kommer ikke til at ske foreløbigt, for DSB hæver billetpriserne med 17 procent i starten af 2012.

Og det er ikke god stil, indrømmer SF's trafikordfører:

- Det er ikke god stil, at man kommer med denne type af valgløfter, og så står vi i denne situation, siger Anne Baastrup til avisen.dk.

Til gengæld lover Baastrup, at priserne på tog og bus får et hak nedad, så snart indtægterne fra den berømte betalingsring ruller ind i statskassen.

De Konservatives trafikordfører langer i en pressemeddelelse ud efter regeringen:

Før valget lovede S og SF billigere tog- og busbilletter og truede bilisterne med en betalingsring omkring København. Her få måneder efter løber regeringen fra løftet om lavere priser. Nu bliver det dyrere at tage tog og bus, mens regeringen fastholder at ville straffe bilister, der vil ind og ud af hovedstaden, siger Lars Barfoed.

Statsministeren

På sit pressemåde tirsdag blev Statsminister Helle Thorning-Schmidt gentagne gange spurgt om, hvorfor regeringen ikke har overholdt løftet om billigere billetter.

Forklaringen er i følge Statsministeren, at regeringen har annulleret besparelser i DSB, som den tidligere regering havde planlagt, i stedet for at sænke prisen på billetter. Og at regeringen vil sænke billetprisen, så snart der er penge til det.