SF kræver bande-status fra ministeren

Bandevolden blusser op igen, og det er på tide med en status om banderne fra justitsministeren, mener SF.

60 til 70 mænd stormer en skadestue i Odense, bandemedlemmer afpresser bodegaer og 30 til 40 rockere tropper op på den rivaliserende bandes territorium i et storcenter i Hundige.

Det ulmer i bandekredse, mener SF's retsordfører og formand for Folketingets Retsudvalg Karina Lorentzen, der nu mener, der er behov for at undersøge karakteren og omfanget af bandekriminaliteten i dag.

- Jeg tror, det er på tide, vi får et overblik over, hvad status er i dag i disse miljøer. Er der nogle sammenhænge, nye tendenser eller øget omfang? Det er i hvert fald sikkert, at det skaber utryghed, og det skal og kan vi ikke negligere, siger Karina Lorentzen.

Derfor vil hun nu bede om en status på banderne fra justitsminister Morten Bødskov (S).

- Vi må vide, hvad grundlaget er, så vi ved, om vi har det rette miks af metoder, forklarer Karina Lorentzen.

Hun mener, at konflikter i bandemiljøet i stigende grad blusser op, hvor helt almindelige danskere færdes.

- Det nye er, at man nu tilsyneladende er så hæmningsløse, at det foregår i fuld offentlighed og at man uden skrupler slås på sygehuse og i indkøbscentre i fuld dagslys, fortæller hun.

Indtil videre er to personer varetægtsfængslet for skadestueballaden. Ingen er anholdt for trusler mod værtshuse, mens rockerne i Hundige og banden Bloodz nøjes med at råbe til hinanden.