SF: Mor og mor det samme som mor og far

SF's fynskvalgte folketingsmedlem Anne Baastrup fremsætter i dag et lovforslag, der skal gøre det nemmere for lesbiske at blive anerkendt som forældre.

Partiet lægger nu op til at begge parter i et lesbisk forhold automatisk bliver betragtet som juridiske forældre, hvis parret er blevet gravide med hjælp fra en anonym sæddonor.

- Det er et vigtigt og stort skridt, som betyder at Danmark nu er i front igen på det familieretlige område, mener socialordfører Anne Baastrup.

Hvis en kvinde i et lesbisk forhold bliver gravid ved hjælp af en kunstig befrugtning skal den anden kvinde i parforholdet søge om stedbarnsadoption for at blive anerkendt som forælder, som reglerne er i dag.

Og hvis moderen bliver gravid med sæd fra en kendt donor, for eksempel en ven af parret, kan den anden kvinde i forholdet først søge om adoption efter to og et halvt år. Det bliver der nu ændret på.

- Vi har gjort det muligt for homoseksuelle at blive viet i kirken. Nu siger vi altså at lesbiske, der får et barn ved hjælp af en donor, ikke skal føle sig som andenrangs forældre. Det er to rigtig vigtige skridt, fastslår Anne Baastrup.