I det fynske folks tjeneste

SF og K: Isolér bandemedlemmer i fængslerne

Stærke bandemedlemmer er begyndt at kontrollere afdelinger i fængslerne.

Stærke bandemedlemmer er begyndt at kontrollere afdelinger i fængslerne.

- Det er godt, vi får puttet bandemedlemmerne i fængsel, men det er skidt, hvis de overtager kontrollen af fængslerne. Derfor må vi sørge for, at isolere de negative og aggressive bandemedlemmer i særlige fængselsafsnit, siger Konservatives retspolitiske ordfører Tom Behnke.

I Nyborg Statsfængsel er det nu så slemt, at danske indsatte ikke må lave svinekoteletter i køkkenerne og trues med tæsk af bandemedlemmerne, hvis de taler med fængselspersonalet.

Det er helt uacceptabelt, mener Tom Behnke, der mener, at man skal trække på erfaringerne fra rockerkrigene:

- Vi har haft problemet før og vi har løst det før. Det var dengang mange rockere dominerede fængslerne og terroriserede de mere fredelige fanger. Der løste vi problemet med at lave særlige afdelinger for negative, stærke fanger. Det synes jeg fængslerne skulle tage at gøre igen, nu hvor de negative bandemedlemmer er begyndt at bestemme, hvordan hverdagen foregår i fængslerne, siger Tom Behnke.

SF: Afdelinger med 4-6 fanger

SF tager de Konservative på ordet. Løsningen er sektionering på afdelinger med 4-6 fanger og en målrettet indsats for at få dem til at droppe banderne.

- Jeg vil straks rette henvendelse til justitsministeren for at høre, om Tom Behnkes udtalelser er ren varm luft, eller der kommer til at ske noget. De må meget gerne få vores plan oversendt, siger Karina Lorentzen Dehnhardt med henvisning til SF's udspil: "Stop bandekrigen i fængslerne".