SiD vil forlænge værftsstøtten til Lindø

Fagforbundet SiD mener, det er en god idé at forlænge statsstøtten til skibsværfterne med endnu et år. Det skriver SiD/Fagbladet.

-

Fagforbundet SiD mener, det er en god idé at forlænge statsstøtten til skibsværfterne med endnu et år. Det skriver SiD/Fagbladet.

Erhvervsminister Bendt Bendtsen stemte ellers imod, da han sammen med de andre EU-landes ehvervsministre skulle beslutte, om de europæiske værfter - herunder Lindø-værftet i Munkebo - fortsat skal have økonomisk støtte fra deres egne lande. Et flertal var dog for idéen, og derfor er støtten forlænget ét år mere. Det er godt, forklarer Arne Sørensen, som er forretningsfører i SiDs industrigruppe og medlem af CO-industris værftsudvalg.

- Ligesom regeringen er vi principielt imod at yde statsstøtte til værfterne. Men af hensyn til den interne konkurrenceevne i Europa, bør også Danmark forlænge ordningen med stattsstøtte, siger han.

Det er reelt kun Lindø-værftet, der kan få støtte herhjemme. Værftet har dog ordrebøgerne fyldt frem til 2007. Og derfor ser Bendt Bendtsen ingen grund til, at Lindø skal have støtte af staten. Men det kan Arne Sørensen. 

- Lindø-værftet skulle også gerne overleve på den anden side af 2007. Og hvis vi ikke giver værftsstøtte, kan det for eksempel være, at et spansk værft løber med en ordre, der ellers kunne være gået til Lindø, siger han.