I det fynske folks tjeneste

Sigøjnere flytter ind på rastepladser

En stor gruppe sigøjnere på omkring 40 voksne og 20 børn har flere gange taget fastophold på rastepladser på den fynske motorvej. To gange mandag måtte Fyns Politi bede gruppen finde et andet sted at bo.

Mandag formiddag fik politiet flere anmeldelser om sigøjnere, der tiggede og forsøgte at sælge falske guldsmykker på Rastepladsen Rønninge på Østfyn. Da politiet dukkede op var sigøjnerne nærmest flyttet ind på rastepladsen.

- De tappede elektricitet, havde hængt tørresnore op og på toiletterne lå mange af deres personlige ejendele og flød som på et privat toilet, fortæller vagthavende i fra Fyns Politi i Odense.

Politiet tog vejlovens paragraf 2 i anvendelse og bad den store gruppe mennesker pakke deres lejr sammen og finde et andet sted at være.

Og det gjorde sigøjnerne så - for et par timer senere var de flyttet ind på Rastepladsen Hjulby ved Nyborg. Her havde de også fundet sig fint tilrette med deres biler, varevogne, tørresnorre og elektriske apparater, da politiet igen bad dem flytte.

Tirsdag har politiet ikke fået nogle anmeldelser og vagthavende formoder derfor at gruppen er draget videre til Sjælland.