To sigtet for drab i mystisk sag

Politiet mistænker to mænd for at have skaffet liget af Henrik Hauberg Madsen af vejen efter at have dræbt ham.

Henrik Hauberg Madsen har tidligere ejet Ryslinge Kro på Midtfyn og har været sigtet i flere svindelsager på Fyn.

Forsvandt i november

Den 11. november forsvandt den svindeldømte Henrik Hauberg Madsen fra en feriehytte på Enø, og ingen har siden tilsyneladende anet, hvor han befandt sig.

Nu viser det sig, at Henrik Hauberg Madsen efter alt at dømme er død. Det mener i hvert fald Sydsjællands og Lolland Falsters Politi, som har anholdt to mænd i sagen.

To mænd anholdt

- Onsdag eftermiddag anholdt vi en 40-årig mand og en 46-årig mand, som vi sigter for i forening og efter forudgående aftale at have dræbt Henrik Madsen, fortæller vicepolitiinspektør Søren Ravn-Nielsen til Ritzau.

De anholdte er desuden sigtet for at have dræbt den 40-årige Henrik Hauberg Madsen og for efterfølgende at have skaffet liget af vejen. De vil blive fremstillet i grundlovsforhør torsdag formiddag med krav om varetægtsfængsling.

Henrik Hauberg Madsen tiltalt i straffesag

Politiet vil i forbindelse med efterforskningen gerne holde kortene tæt ind til kroppen, og efterforskningsleder Søren Ravn-Nielsen ønsker ikke at afsløre, om man har nogen konkret idé om, hvordan liget i givet fald er blevet bortskaffet.

- Det ønsker vi ikke at sige noget om på nuværende tidspunkt, lyder det fra efterforskningslederen.

Henrik Hauberg Madsen har været eftersøgt siden sin forsvinden, fordi han er tiltalt i en straffesag om bedrageri, trusler og brandstiftelse. Hans samlever, Bo Madsen, er også tiltalt i sagen.

Sammen har de gennem deres tre cateringvirksomheder ifølge anklagemyndigheden svindlet for cirka 10 millioner kroner.

Tidligere dømt for svindel

Anklagemyndigheden mener også, at Henrik Hauberg Madsen står bag en brand i Rødby. Han skulle angiveligt have betalt en anden for at stikke ild på en ejendom i byen. Branden forvoldte skade for 1,5 millioner kroner.

Henrik Hauberg Madsen er desuden tidligere dømt for svindel. I 2009 blev han idømt fire års fængsel for svindel for 6,2 millioner kroner gennem sit tidligere rengøringsfirma. Den sag er dog anket til Østre Landsret.

Ifølge anklagemyndigheden har Henrik Hauberg Madsen heller ikke holdt sig tilbage for småfuskerier. I forbindelse med den første svindelsag er han nemlig tiltalt for at lyve sig til ekstra kilometerpenge.

Anklagemyndigheden mener, at han løj om, at han havde kørt hele vejen fra Monaco for at deltage i et retsmøde. Det indbragte ham 9082 kroner.