I det fynske folks tjeneste

Sigtet for falskmøntneri

En mand på 41 år blev lørdag anholdt i Rosengårdcentret i Odense, da han forsøgte at betale med en falsk 1000-krone-seddel.

En ekspedient i en H&M-tøjbutik i Rosengårdcentret fattede lørdag mistanke, da en 41-årig mand ville betale med en 1000-krone-seddel. Sedlen virkede falsk, og ekspedienten nægtede derfor at tage imod den. Tilfældigvis stod der en kvindelig politibetjent i civil i køen lige bag ved manden. Hun tog affære og med lidt hjælp fra et vidne fik kun anholdt manden og tilkaldt politiet.

Det viste sig, at manden i alt havde ni falske 1000-krone-sedler på sig. Syv af dem, havde han gemt i underbukserne.

Odense Politi oplyser, at det er den anholdte, der selv har fabrikeret sedlerne ved hjælp af sin egen computer og printer. Manden har forklaret, at det mislykkede forsøg i H&M-butikken var hans første forsøg på at betale med en af de falske sedler. Ifølge politiet er der tale om relativt primitive kopier, hvor både sikkerhedstråden og vandmærkerne mangler. Desuden føles papiret anderledes end en ægte pengeseddel.

Den 41-årige, som er fra Odense, er sigtet nu for falskmøntneri og vil søndag blive fremstillet i et grundlovsforhør. Falskmøntneri er en alvorlig forbrydelse, der under skærpende omstændigheder kan give op til 12 års fængsel. På den sigtedes bopæl fandt politiet en større samling af værdifulde hælervarer, og han er derfor også blevet sigtet for hæleri. Han er tidligere dømt for en række forskellige tilfælde af berigelseskriminalitet, dog ikke falskmøntneri.