Silende regnvejr drukner raketshowet nytårsaften

Når nytåret ringes ind i Danmark, bliver champagnen ikke de eneste våde varer. Udenfor vil regnen strømme ned.

Man skal finde sin vandtætte jakke frem, hvis man agter at driste sig udendørs nytårsaften i forsøget på at sende farvestrålende raketter til himmels. For både festfyrværkeriet og den ansvarlige luntetænder-person bliver godt fugtige.

Ifølge de nyeste prognoser fra Danmarks Meteorologiske Institut, som er ganske præcise på dagen før dagen, kommer regnen nemlig til at sile ned over hele landet, fortæller vagthavende meteorolog Olaf Mathiassen.

- Det ser desværre ud til, at nytårsaften bliver en temmelig våd affære med almindelig silende regn de allerfleste steder i landet. Der kommer også en jævn til hård vind. Så det er ikke det ideelle vejr til at skyde fyrværkeriet af, siger han.

- I løbet af nytårsnat ser det ud til, at regnen trækker væk i den nordvestlige del af landet, og det klarer noget op, altså især i Nordjylland. Men det vil nok stadig regne i resten af landet. Også helt ind til nytårsmorgen, tilføjer Olaf Mathiassen.

Det er dog ikke lutter dårligt nyt fra meteorologerne, som godt kan kan se enkelte lyspunkter i vejrprognoserne:

- Det positive er, at det bliver meget lunt for en nytårsaften. En seks-syv-otte plusgrader, tilføjer Olaf Mathiassen, som kalder temperaturerne "milde for årstiden".

Regnen, som forvandler nytårsaften til en våd omgang, trækker ind over en stor del af landet om eftermiddagen på nytårsaftensdag.