I det fynske folks tjeneste

Sjældne møbler stjålet

Sjældne designmøbler stjålet i Ringe lige før lancering.

1 af 2

Carl Hansen & Søn, den fynske producent af møbler tegnet af Hans J. Wegner, fik en brat velkomst til det nye år.

Natten mellem 1. og 2. januar stjal ukendte gerningsmænd to sæt af en helt ny serie af Wegner-møbler til en samlet værdi af ca. 320.000 kr.

Møblerne er fremstillet i ganske få eksemplarer - og nummereret, så de bliver svære for tyvene at afsætte.
 
I anledning af firmaets 100-års jubilæum i 2008 har Carl Hansen & Søn valgt at relancere en serie af møbler tegnet af Hans J. Wegner tilbage i 1970'erne og ikke produceret siden.

Møblerne sælges i et sæt bestående af én 3-personers sofa, to lænestole og et sofabord  - og hvert møbel i hvert sæt var nummereret og forudbestilt.
 
- Vi havde på forhånd besluttet, at de første 100 sæt skulle nummereres og sælges i løbet af 2008, siger administrerende direktør Knud Erik Hansen.

- Men på grund af den store efterspørgsel gav vi nogle få danske og udenlandske kunder mulighed for at bestille de første 30 sæt, så de ville være klar i butikkerne allerede fra starten af januar. De blev revet væk, og der gik sågar lidt konkurrence i, hvem der skulle have hvilket sæt. Vi er meget kede af at skulle skuffe to af kunderne med nyheden om, at netop deres sæt blev stjålet. Vi har numrene på de stjålne sæt, og vi samarbejder med politiet om opklaringen, siger Knud Erik Hansen.
 
De stjålne møbler, CH100 serien, er et sjælden design af Hans J. Wegner.

De er lette at genkende p.g.a. deres karakteristiske linier samt brugen af rustfri stål; alle polstrede dele var i sorte læder. De sæt, der blev stjålet, er nr. 1 og nr. 9.
 
Møblerne blev stjålet fra Fyns Møbeltransport, Ringe, sammen med en række andre designmøbler.

Kontakt til politiet i Ringe på telefon 6262 1448