Sjællandsk H.C. Andersen selskab på plads

Planerne med et etablere en H.C. Andersen Park i Høje Taastrup på Sjælland skrider fremad. Et nyt selskab med navnet H.C. Andersens Eventyrverden ApS er netop blevet stiftet.

Hævder at have aftale med H.C. Andersen centeret

Planerne med et etablere en H.C. Andersen Park i Høje Taastrup på Sjælland skrider fremad. Et nyt selskab med navnet H.C. Andersens Eventyrverden ApS er netop blevet stiftet.

Selskabet bag den nye temapark på Sjælland får en bestyrelse på tre personer, og en egenkapital på 200 mio. kr. Endnu vil initiativtagerne ikke oplyse navnene på investorerne bag det ambitiøse projekt.

Til april næste år vil selskabet blive omdannet til et egentligt aktieselskab, og samtidig vil selskabet offentliggøre de første tegninger over parken og parkens bygninger. Som arkitekter har parken foreløbig tilknyttet Christian Bjørn Design A/S fra København.

Planerne for en H.C. Andersen park på Fyn er stadig ukendte. Men Wiggins Group forhandler i øjeblikket med Odense kommune om et lignende projekt på Fyn. Men det skræmmer ikke folkene bag H.C. Andersen parken i Høje Taastrup.

"Vores analyser siger, at der er plads til begge parker i Danmark. Og hvis der kun er plads til én temapark, så siger vores undersøgelser, at vores Eventyrverden står bedst", siger projektkoordinator Søren Petersen fra HCA-Group.

Parken på Sjælland hævder også at have fået en fast aftale om samarbejde med H.C. Andersen Centeret og Pr. phil. Johan de Mylius. Men det afviser Johan de Mylius over for TV 2/FYN.

"Jeg har sagt ja til at deltage i et møde med folkene fra Sjælland. Jeg har ikke forpligtiget mig til et samarbejde med nogen af projekterne", siger Johan de Mylius.

Han understreger samtidig, at han ikke ved noget som helst om Wiggins planer om at lave en H.C. Andersen Park på Fyn.

Efter planerne skal H.C. Andersens Eventyrpark åbne i april år 2005 på 200 års dagen for digterens fødsel.