I det fynske folks tjeneste

Sjusk i psykiatrien: Otte iPads forsvundet ud i den blå luft

Ipads, der pludselig er forsvundet. Dyre middage og manglende indberetninger til skattevæsenet. Økonomien i flere af Region Syddanmarks forskningsprojekter sejler.

Det er revisionsfirmaet Deloitte, der har kulegravet økonomien i flere forskningsprojekter i regionen. Og i 16 ud af 35 vurderer Deloitte, at der er mangler eller væsentlige mangler ved projekternes økonomistyring. Det skriver fyens.dk.

Et af eksemplerne er, at der er købt otte iPads til medarbejdere på et forskningsprojekt, som efterfølgende er blevet lukket. Men nu kan ingen fortæller, hvor de otte iPads er blevet af.

Professor og sundhedsøkonom ved Syddansk Universitet Kjeld Møller Pedersen mener, at undersøgelsen afslører, at der er behov for en indskærpelse af reglerne.

- Det er sjusk. Der er efter min vurdering ikke behov for nye regler, men det er nødvendigt at støve retningslinjerne af, så der kommer styr på tingene igen, siger Kjeld Møller Pedersen.

Undersøgelsen kommer efter forskningsskandalen i København, der har ført til politianmeldelse af flere læger. Deloitte har imidlertid ikke fundet tegn på snyd i Syddanmark, og det er Anders Meinert, lægefaglig direktør i den syddanske psykiatri, lettet over.

- For efter det, vi har set i Hovedstaden, frygtede jeg det værste, siger han til avisen.

Anders Meinert indrømmer dog blankt, at der er behov for opstramninger.