I det fynske folks tjeneste

Skadestue-app er allerede populær

Overvældende interesse for ny applikation, der viser ventetider på skadestuerne i Region Syddanmark.

Ny Akut-app er utrolig populær.

Det er nu muligt at få overblik over ventetiderne på skadestuerne i Region Syddanmark ved hjælp af en ny applikation til smartphone.

Og det nye miniprogram er populært.

Siden lanceringen tirsdag er app'en blevet downloadet 3800 gange til Android-styresystemet. Tallene for de iOS-styrede iPhones er endnu ikke offentliggjort, men 'Akuthjælp' ligger nummer to på top-ti listen over de mest populære gratis-apps.

Kun overgået af tidens helt store app-dille, Wordfeud.

Det glæder regionsformand Carl Holst (V):

- Vi tror på, at det giver kortere ventetider ved, at borgerne og patienterne bliver fordelt bedre, fordi de selv ønsker at køre derhen, hvor man kan komme til med det samme, siger han.

Flotte anmeldelser

Ikke nok med at interessen for app'en er overvældende, anmeldelserne er også flotte.

I kommentarfeltet på iTunes App Store skriver 'Louise G.' for eksempel:

- Skønt, at der bliver lavet gode app's til os i udkantsdanmark. En App som alle mødre burde hente, så de er klar, hvis udheldet er ude.

At der bliver taget godt imod app'en, er også det indtryk Kim Højlund har. Han er webstrateg i Region Syddanmark.

- Vi har fået lige over 40 tilbagemeldinger på e-mail, og de er helt overvejende positive. Det er vi selvsagt glade for, siger Kim Højlund

Flere brugere har dog klaget over, at GPS'en ikke slår fra, når man lukker app'en ned. På den måde kan man risikere, at batteriet hurtigt bliver fladt.

Det har Region Syddanmark taget til efterretning, og har nu lavet en opdatering, hvor GPS'en slår fra med det samme.

Flere regioner måske på vej

De øvrige regioner har allerede henvendt sig for at høre mere om app'en.

- Jeg håber, at andre regioner følger trop og vi får skabt det her informationssystem, så borgere i hele landet kan få glæde af det her, siger Carl Holst.

De aktuelle ventetider viser, at patienter skal vente to-tre timer på Odense Universitetshospital og Kolding Skadestue, mens der på Svendborg Skadestue og Haderslev Skadeklinik er under en times ventetid.