I det fynske folks tjeneste

Skæbnedag for multikulturhus

Fonden, Realdania, melder onsdag formentlig ud, om fonden vil investere i et multikulturhus i Odense eller ej. Det sker på et pressemøde i forlængelse af dagens byrådsmøde. Realdania har længe været inde i billedet som investor, og dens beslutning kan blive afgørende for kulturhus-planernes videre skæbne.

-

Fonden, Realdania, melder onsdag formentlig ud, om fonden vil investere i et multikulturhus i Odense eller ej. Det sker på et pressemøde i forlængelse af dagens byrådsmøde. Realdania har længe været inde i billedet som investor, og fondens beslutning kan blive afgørende for kulturhus-planernes videre skæbne.

Odense Kommune og andre involverede i planerne om et multikulturhus i Odense håber at Realdania vil skyde et trecifret millionbeløb ind i projektet, og der har gennem længere tid været afholdt en række møder med fonden.

Realdania offentliggør onsdag resultatet af en undersøgelse, som danner baggrund for om fonden vil gå ind i det odenseanske projekt eller ej.

Er svaret ja, rykker multikulturhuset betydeligt nærmere på at blive realiseret. Bliver det derimod et nej rykker det tilsvarende ud i fremtiden. Det vil nemlig betyde, at der skal findes en ny, mulig investor med samme tyngde.