I det fynske folks tjeneste

Skal Melodi Grand Prix til Fyn?

Flere fynske politikere undrer sig over, at Odense ikke bliver nævnt som en mulig vært til næste års Melodi Grand Prix.

Stadium Arena Fyn bliver nævnt blandt fynske politikere som en mulighed, når næste års Internationale Melodi Grand Prix skal afholdes.

Allerede få timer efter, at Emmelie de Forest sikrede Danmark sejren ved det Internationale Melodi Grand Prix, begyndte snakken om, hvor næste års sangfest skal holdes.

De fleste ser kun to realistiske bud, nemlig Boxen i Herning og Parken i København. Men flere fynske politikere mener, at Fyn bør komme med i snakken.

- Jeg blev så indigneret igår, at man straks talte om Herning og København. Hvorfor ikke Odense, spørger det fynskvalgte folketingsmedlem for Venstre, Jakob Ellemann-Jensen.

Også De Konservatives formand i Region Syddanmark, Lasse Krull, undrer sig over, at Fyn bliver overset.

- Jeg forstår ikke, hvorfor man kun snakker Herning og København. Jeg synes, vi her på Fyn skal stå sammen om at kæmpe om at få det til Odense, siger Lasse Krull, der er formand for regionens erhvervsudvalg.

Arena Fyn bliver nævnt som en mulighed for at afholde det store musikshow. Her er der plads til 5.000 mennesker. Og selvom arenaen ligger i Odense, så møder det også opbakning fra resten af Fyn.

- Det er en unik lejlighed til at få Fyn på verdenskortet og ikke mindst få penge til øen, siger borgmesterkandidat for Venstre i Nyborg, Kenneth Muhs.

- Det må give en masse overnatninger, turister og andet. Så lad os stile højt, siger han.

Odenses By- og Kulturrådmand, Steen Møller (K), tror dog ikke på, at Fyn kan lokke Melodi Grand Prixet til Fyn.

- Vi må være realistiske og erkende, at vi ikke har muligheden for at løfte det internationale show. Det ville være forkert at bruge en masse ressourcer på et urealistisk projekt som det her, siger han.

- I stedet bør vi forsøge at byde ind på lillebroderen, nemlig det Danske Melodi Grand Prix. Det har vi kapaciteten til at løfte med fx Arena Fyn, siger Steen Møller.