I det fynske folks tjeneste

Skallebølle Skole: Toget kommer tværs gennem fodboldbanen

Den sydlige linjeføring af jernbanen kommer til at ramme Skallebølle hårdt, forudser lederen af den lokale skole.

Foto: Google Streetview

Skolelederen på Skallebølle Skole, Per Helding Madsen, så i morges, at vejdirektoratet nu anbefaler den sydlige linjeføring af den nye vestfynske jernbane. Det betyder, at togene kommer til at køre gennem skolens grund.

- Vores nyanlagte boldbane bliver delt i to med en meget bred midterstribe. En ulykke kommer sjældent alene, lyder det fra skolelederen.

Skolen kommer ikke til at flytte på grund af jernbanen, men den er i forvejen lukningstruet, så den nye baneføring kan blive dødsstødet.

Læs også Hans Larsen får togbane gennem nabogrunden: Mit hus er usælgeligt

- Jeg forventer ikke, at de planlægger et togstop der, så vi kan få nogle flere børn til vores skole og børnehave. Det kunne vi ellers godt bruge, siger han.

Usikkerheden omkring områdets fremtid er allerede sat ind, og Per Helding Madsen frygter, at Skallebølle bliver hårdt ramt:

- Nu har vi ellers lige arbejdet for bevarelsen af skolen, Netto oppe på hjørnet og nye udstykninger. Det er som om tingene arbejder imod Skallebølle lige nu. Jeg tror, det kommer til at betyde et udviklingsstop for området.

Indtil videre er placeringen ikke endegyldigt fastlagt, men hvis politikerne beslutter sig for at følge Vejdirektoratets anbefalinger, mener han, at det ser sort ud for Skallebølle.

- Det er vanskeligt at forholde sig til. Hvis det bliver den endelige beslutning, er det negativt for området.

DU KAN SE DEN PRÆCISE LINJEFØRING HER.