Skanska får ny frist på Texaco-grunden

Byggeriet af et nyt center over for Odense Banegård bliver endnu en gang forsinket. Entreprenørfirmaet Skanska skulle have påbegyndt byggeriet i denne uge, men meget tyder på, at politikerne i Odense Byråd er villige til at bevilge endnu en udsættelse.

-

Byggeriet af et nyt center over for Odense Banegård Center bliver endnu en gang forsinket. Entreprenørfirmaet Skanska skulle have påbegyndt byggeriet i denne uge, men meget tyder på, at politikerne i Odense Byråd er villige til at bevilge endnu en udsættelse.


På torsdag udløber Skanskas frist til at påbegynde byggeriet på Texaco-grunden over for Odense Banegårdcenter. Men pladsen fungerer stadig som p-plads, og entreprenørfirmaet har ingen planer om at sætte kranerne i gang på torsdag.


Mangler lejere
Skanska har nemlig ingen lejere til det nye center, og tør derfor ikke gå igang med byggeriet af frygt for at havne med endnu en tom bygning i Odense centrum. I forvejen kæmper Skanska for at få udlejet bygningen på Vesterport, som CinemaxX forlod i august sidste år.


Skanska har i en skriftlig redegørelse til Odense Kommune bedt om en yderligere frist til maj 2003, men det er politikerne i Odense Kommune tilsyneladende ikke indstillet på at imødekomme.


\"Vi vil ikke vente til maj 2003. Tidsfristen skal principielt overholdes, så derfor skal udvalg og byråd snarest tage stilling til, hvad vi nu skal gøre med grunden\" siger rådmand Søren Møller(K).


Men selvom Skanska ikke får lov at vente til maj næste år, vil rådmanden dog ikke udelukke, at entreprenørfirmaet alligevel får en tilladelse til at udskyde byggeriet.


Nyt hus til avisen
\"Vi har forståelse for at tidsfristerne kan skride i sådan et stort projekt, og hvis Skanska kan overbevise os om, at deres projekt kan realiseres inden for en overskuelig tidsramme, så skal vi naturligvis snakke om det\", siger Søren Møller.


I følge TV 2/FYNs oplysninger forhandler Skanska med Fyens Stiftstidende om et nyt lejemål på Texaco-grunden. Kabalen går ud på at få solgt avisens bygninger på Blangstedgårdsvej, hvorefter hele redaktionen og administrationen skal rykke ind i det nye center over for banegården.


Sundhedsskole i avishus
Fyns Amt skulle i følge kilder være interesseret i at købe Fyens Stiftstidendes bygninger og omdanne huset til en ny skole for sundhedsuddannelser på Fyn.


Chefredaktør på Fyens Stiftstidende Egon Tøttrup har ingen kommentarer til sagen.