I det fynske folks tjeneste

Skat jagter fakturafusk

Det skal være slut med at ændre kvitteringer for alle mulige indkøb, så de kan trækkes fra over arbejdspladsens udgifter. Skat indleder jagt på synderne.

Butikker skal tænke sig om en ekstra gang, hvis de vil ændre en kvittering for en kunde, så den nye havegrill eller pc kan trækkes fra.

Skat vil nemlig én gang for alle have gjort op med danskernes hang til at trylle private indkøb om til indkøb til firmaet, og man indleder derfor en større kontrolaktion med udgangspunkt på Fyn og i Sønderjylland, skriver Jyllands-Posten.

Målet er at få ram på alle virksomheder, der ændrer i fakturaer, så kunder kan trække private køb fra som virksomhedens udgifter. Kunderne sparer moms og skat for et ukendt millionbeløb på de såkaldte omfaktureringer.

- Der er tale om en bred vifte af omfaktureringer. Dyre habitter, der omdøbes til arbejdstøj. Kontormøbler, der købes til privatboligen og faktureres som driftsudgifter, eller privatboliger, der sættes i stand og afskrives som driftsbygninger. Kreativiteten har været stor, og i den forbindelse er det vigtigt for os at fortælle, at sælger også kan straffes, siger projektleder Ove Kjeld Nielsen, Skat Syddanmark.

I Nordjylland efterforsker politiet lige nu en sag, hvor Aalborg Maskinforretning (Almas) har solgt jagtudstyr til flere hundrede landmænd, der blandt andet har faktureret indkøbene som lysstofrør til staldene. Hverken Skat eller politiet ønsker at udtale sig om den konkrete sag, men Almas skriver selv i sit seneste regnskab, at Skat "? har afdækket forhold, som indikerer, at der i et vist omfang er sket ukorrekte faktureringer af solgte varer."

Ove Kjeld Nielsen ønsker ikke at afsløre i detaljer, hvordan Skat vil spore de virksomheder, der står bag bedrageriet.