I det fynske folks tjeneste

Skat lukker camping-fidus

Et større moms-cirkus i campingvogn-branchen bliver nu stoppet. Skattevæsenet vil gøre en fidus, hvor virksomheder sælger campingvogne til tysk moms, ulovlig. Det kan få store konsekvenser for de firmaer, der har brugt ordningen.

Nu bliver det gjort ulovligt at køre campingvognen en tur til Tyskland for at spare moms.

I årevis har en række danske campingvogn-forhandlere gjort brug af en smart fidus. Forhandlerne har solgt  campingvogne i Danmark til danske kunder for så at lade vognene blive kørt over grænsen til Tyskland.
På en rasteplads på den anden side bliver campingvognen så formelt set overdraget til kunden, der dermed skal betale den lavere tyske moms. Det betyder at kunden i nogle tilfælde kan spare 20.000 kroner.

Men nu vil Skattevæsenet formentlig gøre ordningen ulovlig, og det har dele af camping-branchen ingen problemer med.

- Det har jeg det fint med. Jeg har sammen med mine kolleger brugt en masse tid på at få undersøgt de her forhold og nu har det vist sig, at det som jeg og mine kolleger har ment i mange år - at vi skal rette os efter landets love og betale moms i Danmark - at det skal vi. Og det er vi glade for, siger Jan Johansen fra Tarup Camping.

Skat har sendt en indstilling til skatterådet, der gør ordningen ulovlig. I løbet af maj skal Skatterådet afgøre om indstillingen skal følges.  

Måske krav om tilbagebetaling

En konsekvens af den nye praksis kan blive at firmaer, der har benyttet sig af den lukrative ordning bliver pålagt at betale moms tilbage for de gange, de har brugt ordningen.

- Jamen, det er klart, det vil være en katastrofe, siger salgschef Lars B. Nielsen fra SK Caravan, der er en af de fynske forhandlere der har benyttet ordningen.